Erityislapsi – erityinen lapsi

Ulpu Keränen, erityislapsen äiti ja isosisko

Tuo säihkysilmä ja kaikkien kunnioittama ystävä, hän on minun rakas pikkuveljeni. Äitini ja isäni kasvattama poika, jolla on downin syndrooma. Vaatinut paljon hoitoa sekä huolenpitoa ja ympärilleen luonut murhetta pikku koltosilla, mutta se ilo ja rakkauden määrä mitä pyyteettömästi saat takaisin on mieletön. Hän on meidän maan päällä asuva enkeli.

Tulin toistamiseen raskaaksi 2009. Kaikki onnittelivat minua ja toivoivat, että kaikki meinisi hyvin ja vauva olisi terve. Jokaiselle vastasin samalla tavalla takaisin. Toivoimme tätä lasta ja oli hän millainen tahansa, rakastamme häntä sellaisenaan. Lokakuussa 2009 syntyi terve lapsi joka sairastui vuoden päästä vakavasti. Nyt minulla on myös kotona erityislapsi, joka vaatii hoitoa vuorokauden ympäri. Tiedän mitä pikkuveljeni hoito on vanhemmiltani vaatinut. Osaan sitä  suuresti arvostaa sekä ja olen useasti kertonyt siitä vanhemmilleni.

yhteisvastuu_(1_of_1)Tämä tarina on kirjoitettu kertomaan Yhteisvastuukeräyksestä 2015 sekä 12.2. käynnistyvästä Suurella Sydämellä- teemaviikosta. Suurella Sydämellä- vapaaehtoispalvelu on  tämän vuoden yhteisvastuukeräyksen kotimainen kohde, jonka suojelijana toimii  tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Nyt kysynkin sinulta kuinka suuren sydämen sinä omistat? Jokainen lapsi on erityinen, jokainen aikuinen on erityinen, myös sinä olet erityinen! Oli vamma, sairaus, ikä, tausta. tms mikä tahansa, tulee ihmistä kunnioittaa sellaisena millaiseksi hänet on luotu.

Osallistukaa parhaaksi katsomallanne tavalla Suurella Sydämellä- viikkoon. Siihen ei tarvita rahaa eikä suuria tekoja, se että kerrot läheisillesi kuinka heistä välität sellaisena kuin he ovat riittää.

Lisätietoa:

Yhteisvastuukeräys

Suurella Sydämellä

Kuva:Perttu Saksa

Kategoria(t): erityislapsi, keräys, suurella sydämellä, teemaviikko, yhteisvastuu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s