Kansainvälinen sosiaalityön opetusviikko Petrosanissa Romaniassa

Teksti ja kuvat: Tuomo Kokkonen, sosiaalityön yliopistonopettaja

allisw-6557

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen koordinoima sosiaalityön ALLISW-verkosto koontui tänä vuonna Romanian Transsilvaniassa sijaitsevassa Petrosanissa. Kokkolasta viikolle osallistuivat opettajina Kati Turtiainen ja Tuomo Kokkonen sekä opiskelijoina Tuula Määttä ja Sanna Lindroos.

Verkoston tavoitteena on tarjota sosiaalityön maisteriopiskelijoille mahdollisuus tutustua alaansa kansainvälisessä kontekstissa, tavaten sosiaalityön opiskelijoita ja opettajia eri puolelta Eurooppaa. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kannalta tämä toiminta on erityisen tärkeää sillä aikuisopiskelijoilla on työn ja perheen vuoksi vain harvoin mahdollisuus hyödyntää opiskelijavaihdon muita muotoja koska ne tähtäävät pitkäaikaiseen ulkomailla opiskeluun.

Petrosanissa pidetyn opetusviikon anti koostui opettajien ja opiskelijoiden ennalta valmistelemista esityksistä, ryhmätöistä, yhdessäolosta sekä vierailuista sosiaalihuollon toimipisteisiin. Sisällöllisesti opetusviikon annissa korostuivat muunmuassa kansalaisuuden ja muuttoliikkeen teemat sekä sosiaalityön kansallisten mallien vertailu. Kansainvälisessä kontekstissa tapahtuva sosiaalityön opetus on tärkeää sillä yliopistojen opetusohjelmien opetus on usein voikkaasti kansallisiin sosiaalityön kysymyksiin suuntautunutta. Monille opiskelijoille tämä opetusviikko oli myös ensimmäinen kerta kun sosiaalityöstä piti keskustella englannin kielellä kansainväliselle yleisölle.

Viikon aika suunniteltiin myös ahkerasti ALLISW-verkoston tulevaisuutta. Jatkossa toimintaa kehitetään sulautuvan oppimisen suuntaan siten, että yliopistot järjestävät yhteisen verkkoluentoihin ja oheismateriaaliin perustuvan luentosarjan jonka kautta partneriyliopiston opiskelijat kevätlukukaudella 2015 opiskella kansainvälisen opetusviikon aiheita jo etukäteen. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella on keskeinen rooli tämän luentosarjan järjestelyissä. Seuraava opetusviikko pidetään huhtikuussa Hradec Královéssa, Tsekin tasavallassa.

ALLISW-verkostoon osallistuvat yliopistot: Jyväskylän yliopisto / Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, University of Petrosani, University of Ljublijana, University of Hradec Králové, University of Lisboa, Vilnus University.

allisw-6504  allisw-6447allisw-6510 allisw-6755  allisw-6561 allisw-6494

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s