Koulutuksella ei yksin pystytä vastaamaan pulaan pätevistä sosiaalityöntekijöistä

vaikuttaminen-1156Kevään mittaan Sosiaalitarkkailijassa julkaistaan sosiaalityön maisteriopintoihin sisältyvän Sosiaalityö ja vaikuttaminen -kurssin työskentelyssä syntyneitä kirjoituksia. teoreettisten aiheiden ohella kurssilla paneudutaan myös sosiaalityön sanoman näkymiseen mediassa. Osa Sosiaalityö ja vaikuttaminen -kurssia on yksin tai ryhmässä kirjoitettu yleistajuinen mielipidekirjoitus jostakin sosiaalityön tärkeästä kysymyksestä.

 

Teksti: Anna Ojala, Anniina Kuparinen ja Hanna Vehniäinen

Viime aikoina julkisuudessa on ollut keskustelua sosiaalityöntekijöiden suuresta vaihtuvuudesta sekä työvoimapulasta koskien päteviä sosiaalityöntekijöitä. Esimerkiksi Vantaan kaupunginhallituksen asettaman työryhmän tekemän selvityksen mukaan Vantaan lastensuojelun sosiaalityöntekijöistä vaihtui viime vuoden aikana 48 prosenttia. (VS 23.1.2015). Ongelman tiedetään koskevan koko maata, mutta Vantaan luvut ovat hätkähdyttäviä.

Ratkaisuiksi ongelmaan on ehdotettu niin sosiaalityön opintojen aloituspaikkojen lisäämistä, kuin sosiaalityöntekijöiden kelpoisuusehtojen höllentämistäkin. Aloituspaikkojen lisäämisellä tai mahdollisella pätevyysvaatimusten muuttamisella ei mielestämme yksin pystytä ratkaisemaan pätevien sosiaalityöntekijöiden pysymistä tai hakeutumista kunta-alan vaativaan lastensuojelun sosiaalityöhön.

Kunta-alan pitäisi lisätä lastensuojelutyön vetovoimaisuutta, jotta koulutetut sosiaalityöntekijät sitoutuisivat vaativan työn tekemiseen ja kehittämiseen. Tällä hetkellä sosiaalityön yleinen arvostus on heikkoa, vastuu on valtava ja mediakuva on huono. Virkaa toimittavat työntekijät saattavat tulla sosiaalisessa mediassa yksityishenkilöinä lynkatuksi ja vaitiolovelvollisuus estää puolustautumisen. Asiakasmäärät ovat usein kohtuuttoman suuria, jolloin työntekijöiden on mahdotonta tehdä eettisesti laadukasta ja ihmistä aidosti kohtaavaa työtä.

Parhaimmillaan lastensuojelun sosiaalityö on työntekijälle mielekästä ja palkitsevaa, mutta työn tekemiselle asetetut puitteet ja rakenteet eivät tue tavoitetta pätevien ja sitoutuneiden sosiaalityöntekijöiden pysyvyydestä. Kunta-alan tulisi mahdollistaa laadukkaan sosiaalityön tekeminen takaamalla riittävät työntekijäresurssit ja ammatillinen täydennyskoulutus. Koulutuksella ja työn kehittämisellä on takuulla vaikutusta myös työntekijöiden työssä jaksamiseen. Huomio tulisi myös ehdottomasti kiinnittää palkkaukseen suhteessa työn ja koulutuksen vaativuuteen.

Sen sijaan, että puhutaan pätevien sosiaalityöntekijöiden rekrytointiongelmasta, huomio tulee kiinnittää pätevien työntekijöiden pysyvyyteen ja työssä jaksamiseen, yleisesti työhyvinvointiin. Sanotaan, että työ on tekijöidensä näköistä, joten voiko laadukasta lastensuojelun sosiaalityötä tehdä huolehtimatta työntekijöistä?

Kuva: Tuomo Kokkonen

Kategoria(t): koulujärjestelmä, sosiaalityö. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Koulutuksella ei yksin pystytä vastaamaan pulaan pätevistä sosiaalityöntekijöistä

  1. Aila-Leena sanoo:

    Tämä on vakuuttavaa tekstiä ja kertoo aidosta vastuullisuudesta sosiaalityössä. Korkealla motivaatiolla ja eettisellä vastuulla varustetut työntekijät ovat työnantajalle sen arvoisia, että heillä on oikean sosiaalityön tekemiseen tarvittavat olosuhteet. Nyt hyviä esimerkkejä näkyviin siitä! Missä ovat siis ne hyvät sosiaalityön työnantajat, missä asiakkaat ja työntekijät tyytyväisiä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s